Jucăriile pe care le alegi pentru copilul tău sunt foarte importante pentru dezvoltarea sa armonioasă. Pentru a îmbina joaca, învățarea și stimularea simțurilor copilului, cea mai buna alegere pe care o poți face este reprezentată de jucării interactive. Utilizarea acestor jucării pentru copii aduce numeroase beneficii, pe care ți le vom explica în cele ce urmează.

Jucăriile interactive dezvoltă abilitățile de comunicare ale copiilor

Majoritatea jucăriilor interactive au un anumit tip de tehnologie integrată, ceea ce înseamnă că pot interacționa cu copilul tău în timp real, îndemnându-l să își exerseze abilitățile de comunicare. Iar când spunem comunicare, nu ne referim strict la învățarea limbii, ci la transmiterea clară și eficientă a mesajelor, ceea ce îi ajută pe copii să fie comunicatori mai buni.

În acest sens, un set walkie-talkie pentru copii este o jucărie interactivă potrivită, cu ajutorul căreia copilul tău își poate exersa și dezvolta abilitățile de comunicare în timp ce se joacă.

Jucăriile interactive dezvoltă abilitățile motorii și cognitive

Un alt beneficiu adus de jucăriile interactive se referă la dezvoltarea abilităților cognitive și motorii ale copilului. Aceste jucării încurajează copilul să analizeze ceea ce se întâmplă, să gândească și să fie creativ. Imaginația unui copil este stimulată la maxim cu ajutorul jucăriilor interactive, iar riscul apariției plictiselii este complet eliminat. În ceea ce privește dezvoltarea abilităților motorii, jucăriile interactive ajută la îmbunătățirea coordonării mână-ochi.

De exemplu, o măsuță interactivă centru de activități, echipată cu sunete, lumini, forme geometrice și butoane colorate este o jucărie care bifează cu succes toate beneficiile menționate anterior.

Tipuri de jucării interactive

Așa cum ai putut observa din exemplele pe care le-am oferit, există mai multe tipuri de jucării interactive. Cele mai simple jucării utilizează un singur stimul, fie că este vorba doar despre lumini, sunete sau culori. Altele încorporează toți acești stimuli, fiind mult mai eficiente și încurajând o interacțiune mai complexă, uneori chiar cu scop educațional.

Pentru copilul tău poți alege din numeroase tipuri de jucării interactive, în funcție de preferințele sale, dar și de scopul pe care îl ai în ceea ce privește dezvoltarea și stimularea abilităților. Există jucării de pluș care pot spune povești, mese interactive, cuburi cu lumini și sunete, jucării muzicale, stații walkie-talkie pentru copii, laptop-uri sau tablete de jucărie și multe altele.

Alege o jucărie interactivă potrivită vârstei copilului

Pentru ca beneficiile sale să poată fi utilizate la maxim, este esențial ca jucăria interactivă să fie aleasă corect, in funcție de vârsta copilului.

Pentru bebeluși îți recomandăm măsuțele interactive și centrele de activități cu sunete, culori și lumini. Sunt excelente pentru această categorie de vârstă, deoarece încurajează și dezvoltă coordonarea mână-ochi, stimulând, în același timp, trei din cele cinci simțuri de bază ale copilului: văzul, auzul și simțul tactil.

În schimb, pentru copiii cu vârsta mai mare de 3 ani poți alege jucării interactive care au și rol educațional (tablete și laptop-uri educative), aceasta fiind perioada în care micuții asimilează informații rapid, iar metoda de învățare prin joacă este una de succes și recomandată de către specialiști.

Pe de altă parte, copiii cu vârsta de 6-8 ani vor fi încântați să se joace cu jucării interactive care implică un plus de acțiune, așa cum este și setul walkie-talkie pe care ți l-am oferit ca exemplu în rândurile de mai sus.

În magazinul online Bobomarket poți găsi o selecție de jucării interactive pentru copii, care acoperă mai multe categorii de vârstă. Te invităm să consulți oferta din magazinul nostru și să alegi, împreună cu copilul tău, cele mai potrivite jucării interactive!