Exista foarte multe situatii in care copilul dumneavoastra se plictiseste de o anumita jucarie care va sta mult timp uitata intr-un cos, poate chiar pana in momentul in care varsta copilului nu mai este in concordanta cu ea.

Pentru a evita o astfel de situatie ar trebui sa incercam sa propunem un program interesant de joaca copilului.

De exemplu, luni ii propunem sa avem o activitate creativa si vom folosi pentru joaca cuburi de construit sau carti de colorat cu pixel art, iar marti vom face o intrecere cu doua masinute cu telecomanda.

Miercuri schimbam total contextul si vom face un joc de rol de-a clientul si vanzatorul, folosind un supermarket de jucarie


Ideea de baza este sa avem diversitate si sa schimbam des jucariile cu care copilul se joaca in fiecare zi. Cu cat va folosi mai mult timp o singura jucarie cu atat mai repede se va plictisi de ea si o va da uitarii.

O alta modalitate foarte buna este asocierea unei jucarii vechi cu una cumparata curand, jucarii care se completeaza perfect intr-un joc de rol.

De exemplu, daca un baietel are o pusca de jucarie cu care nu s-a mai jucat de ceva vreme, un cort de joaca Baza Militara va fi un accesoriu perfect pentru joaca. Copilul va putea crea un joc de rol, cortul de joaca reprezentand garnizoana pe care o apara de inamici.


Creativitatea este cheia de succes a unor sesiuni de joaca reusite !

Atunci cand avem de-a face cu o fetita care nu s-a mai jucat de multa vreme cu papusa ei mica cu parul blond, o masinuta cu telecomanda Beetle Cabrio va fi perfecta sa-si plimbe papusa prin casa. Astfel, cu jucaria nou cumparata vom castiga din nou simpatia pentru papusa cu care nu se mai juca.

Asocierea a doua jucarii dezvolta imaginatia copilului prin crearea de noi jocuri de rol.

Reaminteste-i copilului de anumite jucarii cu care nu s-a mai jucat de mult.