Toy Story este una dintre cele mai iubite animații lansate de Disney, pe care atât copiii, dar și adulții, o privesc cu drag. Pe cei din urmă îi poartă într-o călătorie înapoi în copilărie, iar pe micuți îi ajută să exploreze colțuri neștiute din imaginație și să experimenteze emoții neștiute.

Toți cei care am vizionat Toy Story am trecut prin numeroase stări alături de personajele preferate: am plâns alături de ele, am râs, am avut emoții pentru ele și am zâmbit ușurați la final. Tocmai de aceea, îți propunem să îi faci copilului tău o surpriză plăcută, dăruindu-i jucării Toy Story de pluș, care să îi reamintească tot timpul de îndrăgita animație.

Iar dacă încă nu ai adăugat animația pe lista de filme preferate ale familiei, cu siguranță o vei face după ce vei afla că Toy Story este o poveste despre prietenie, descoperirea identității, dezvoltare personală și empatie. Așadar, iată câteva motive pentru care îți recomandăm să vizionezi acest film animat alături de copilul tău.

Personaje diferite și emoții unice

Fiecare personaj din Toy Story are propria personalitate, cu trăsături unice de caracter. De aceea, ele se comportă diferit atunci sunt puse într-o anumită situație. De exemplu, Rex este emotiv și reținut, pe când Buzz este caracterizat de un curaj ieșit din comun. Micuțul tău poate identifica anumite trăsături de caracter în personajele preferate, pe care le va lua drept model în viața reală, atunci când este pus în anumite situații. În plus, personajele din Toy Story sunt deosebit de expresive și nu le este frică să își afișeze emoțiile pe care le simt: entuziasm, furie, tristețe sau fericire. Așadar, copilul tău va învăța că este perfect normal să își exteriorizeze trăirile, indiferent de natura acestora.

Prietenia și legătura puternică dintre personaje

În Toy Story, la fel ca în viața reală, relațiile de prietenie au suișuri și coborâșuri. Însă, îndrăgitele personaje ne învață o lecție importantă, atât pe noi, ca adulți, cât mai ales pe ce mici: indiferent de cât de grea este situația, prietenii rămân împreună și se susțin. Pot exista mici neînțelegeri și momente de tristețe, însă, atunci când reușești să îți înțelegi prietenii, vei trece peste astfel de momente cu ușurință.

În esență, lecția pe care copiii o pot învăța din Toy Story este faptul că în spatele emoțiilor negative sau pozitive ale tuturor se află întotdeauna un motiv.

Fiecare personaj este important

În Toy Story 4, cea mai recentă aventură a seriei animate, Woody și prietenii săi transmit mesaje pozitive despre curaj și compasiune, însă sunt puși și în situații limită. De exemplu, când planul de salvare eșuează la un moment dat, personajele trebuie să decidă ce este cel mai important pentru ele: familia, prietenia, aventura sau sentimentul de apartenență. În final, aceștia realizează că fiecare dintre ei joacă un rol important în ducerea planului la bun sfârșit, indiferent de calea pe care o aleg.

Așadar, Toy Story are în spate o poveste din care copiii pot învăța lecții importante de viață. Așteptăm să ne împărtășești, în secțiunea de comentarii a blogului Bobomarket, care au fost lecțiile pe care micuțul tău le-a învățat alături de personajele sale preferate din Toy Story!