Sărbătorile și vacanța de iarnă se apropie, iar părinții vor avea ocazia să petreacă timp de calitate cu cei mici și să se bucure împreună de momente speciale. Dacă ai început deja să te gândești la moduri în care îți poți surprinde copiii în această perioadă specială, îți oferim în continuare câteva sfaturi.

1. Alege cele mai frumoase cadouri

Sărbătorile sunt așteptate cu nerăbdare atât de adulți, cât și de copii. Moș Nicolae și Moș Crăciun sunt personajele principale din această perioadă, iar aceștia poartă o responsabilitate importantă, aceea de a aduce zâmbetul pe buze fiecărui copil prin cadouri surprinzătoare.

Ai o mulțime de variante de cadouri speciale prin care poți să îi surprinzi pe copiii de toate vârstele. De exemplu, toate fetițele visează să aibă în propria casă un castel spectaculos, unde să se poată juca cu păpușile preferate și să petreacă momente magice. Serialul Frozen, despre care probabil ai auzit deja, a atras atenția a milioane de copii din întreaga lume, iar un cadou tematic ar putea fi alegerea perfectă.

Castelul din Arendelle poate fi cadoul ideal pentru fetița ta, care se va bucura de un decor regal, desprins din filmul ei preferat. Aceasta își poate pune toate păpușile în castel și poate decora camerele după bunul plac, cu numeroasele accesorii incluse în set.


Un alt cadou preferat, în special pentru micuții iubitori de curse și mașini, este mașinuța cu telecomandă. O astfel de mașină se află cu siguranță în scrisorile pentru Moș Crăciun ale multor copii.  

2. Faceți activități distractive împreună

Pe lângă cadourile mult așteptate, mai există și alte moduri prin care îți poți surprinde copiii în vacanța de sărbători. Aceștia vor petrece mult timp acasă și pentru a-i ține activi poți să petreci timp de calitate cu ei, în care să vă jucați diferite jocuri amuzante și să faceți activități în care să fie implicați toți membrii familiei.

În funcție de vârsta copiilor, alege activități potrivite care să pună la încercare îndemânarea, creativitatea și răbdarea acestora. Unul dintre cele mai populare și distractive jocuri în ultima vreme este Jenga, jocul cu blocuri de lemn pe care jucătorii trebuie să le extragă fără să dărâme turnul. Acesta se potrivește copiilor de la 6 ani în sus și poate fi jucat împreună cu frații, părinții sau prietenii. În această categorie se încadrează inclusiv Monopoly, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din toate timpurile.

Aceste activități sunt foarte importante pentru dezvoltarea armoniasă a copiilor. Timpul petrecut cu părinții este mai prețios decât orice altă activitate, așa că în momentele libere puteți alege jocuri și activități distractive și educative. Acestea te vor ajuta să te deconectezi de la rutină și să te relaxezi, iar pe copiii îi vor ajuta să învețe lucruri noi și să își dezvolte abilitățile sociale, de rezolvare a problemelor și de memorare.

Poți găsi mai multe idei de cadouri și jocuri distractive pentru copii pe BoboMarket, de unde poți să alegi jucării speciale, indiferent de vârsta micuților.