Seturile de cuburi de construit pentru copii, indiferent de materialul din care sunt făcute, lemn, plastic de buna calitate sau silicon, sunt jucării excelente, care contribuie la dezvoltarea copilului tău din mai multe puncte de vedere.

Numeroase studii științifice dovedesc faptul că seturile de construcție aduc beneficii precum dezvoltarea abilităților motorii și a coordonării mână-ochi, conștientizarea spațiului înconjurător, flexibilitate cognitivă, dezvoltarea abilităților sociale și lingvistice, a aptitudinilor practice, dar și a creativității. De asemenea, copiii care folosesc seturi de construcție pentru a se juca pot avea rezultate mai bune la școală, în special la matematică și științele exacte.

Beneficiile sunt și mai mari atunci când activitățile cu seturi de construcții încorporează și alte elemente, precum cooperarea cu o altă persoană în timpul jocului, discuțiile despre relațiile spațiale sau învățarea alfabetului. Cu cât setul de cuburi de construcții este mai complex, cu atât mai bine.

Cuburile de construcții sunt potrivite pentru orice vârstă

Nu doar toddlerii și copiii cu vârste mai mari pot folosi cuburi de construcții pentru joacă, ci și bebelușii. În acest caz, însă, este necesar să acorzi o atenție sporită materialului din care sunt făcute cuburile, dar și particularităților pe care le au. Îți recomandăm să alegi pentru bebeluș cuburi moi de construcție, din materiale plăcute la atingere. Dacă setul are și proprietăți senzoriale, beneficiile sunt mult mai mari. De exemplu, poți alege cuburi cu sunete sau cu forme convexe, colorare și cu diverse texturi. Astfel, bebelușilor le vor fi stimulate mai multe simțuri, precum auzul, simțul tactil și funcțiile motorii sau coordonarea vizuală. Cuburile care prezintă aceste caracteristici sunt potrivite pentru bebelușii cu vârsta de peste șase luni.


Pentru toddleri, adică micuții cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, poți alege un kit de construcție pentru copii, format din mai multe elemente. De exemplu, varianta pe care ți-o propunem și pe care o poți achiziționa chiar din magazinul nostru online, conține un camion cu macara, două figurine și cuburi colorate, pe care sunt inscripționate toate literele din alfabet. Copilul își va putea exersa gândirea logică, abilitățile motorii și plasarea obiectelor în spațiu, asamblând camionul. În plus, creativitatea va fi stimulată datorita cuburilor cu litere, pe care micuțul le poate folosi pentru a forma primele sale cuvinte „scrise”.


Copiii de peste trei ani pot învăța să se concentreze și își pot dezvolta abilitățile creative cu ajutorul unui set de cuburi de construit mai complex, format din peste 200 de piese viu colorate, de diverse dimensiuni. La Bobomarket poți găsi astfel de cuburi, cu care cel mic poate construi case, blocuri, roboți și chiar mașinuțe funcționale, datorită pieselor sub formă de rotițe cu care este prevăzut setul. Un set complex de cuburi îl va ajuta pe copil să își mențină nivelul de concentrare un timp mai îndelungat, iar creativitatea sa va ajunge la cote maxime.

Așadar, seturile de cuburi de construcții pot aduce numeroase beneficii copilului tău, indiferent de vârsta pe care o are. Inspiră-te și tu din recomandările Bobomarket și alege cel mai potrivit set de construcții pentru micuțul tău, cu care vă veți putea juca împreună!