Cuburile de construit sunt o sursa excelenta de dezvoltare a creativitatii si inteligentei la copii.

Studiile stintifice atesta faptul ca seturile de construit aduc beneficii precum dezvoltarea abilitatiilor motorii si a coordonarii mana-ochi, flexibilitate cognitiva si creativitate.

Copiii care folosesc cuburi de construit pentru a se juca pot avea rezultate mai bune la scoala la matematica sau stiintele excacte.

Copiii isi dezvolta abilitatea de a gandi logic si astfel invata mai usor, inteleg mai rapid lectiile si astfel obtin rezultate mai bune la scoala.

Cuburile de construit sunt fabricate din plastic, lemn, cauciuc soft moale non toxic sau spuma eva.

Este foarte important ca in momentul in care achizitionati un set cuburi de construit sa fie adaptat pentru varsta copilului.

Spre exemplu, pentru copiii cu varsta de pana la 1 an se pot alege cuburi soft din spuma eva sau cuburi senzoriale soft ce pot fi folosite si ca jucarii gingivale. 


Dupa varsta de 3 ani pot fi alese cuburile clasice de contruit de diferite dimensiuni care ii vor pune imaginatia la treaba pentru a crea tot felul de forme, cladiri sau obiecte.

Cuburile de construit tip Lego contin piese mici si este recomandat sa fie folosite de copiii cu varsta de minim 5 ani, iar daca este necesar cu supraveherea parintilor.

 Jucariile din lemn si-au castigat o reputatie buna la nivel mondial iar productia pe aceasta nisa s-a diversificat foarte mult.

Atunci cand alegem cuburi de construit din lemn putem opta pentru pentru seturi simple ce contin cuburi colorate din lemn de diferite forme, dimensiuni si culori sau putem alege un set care contine mai multe elemente ce vor forma de exemplu o brigada de pompieri intr-un orasel.

Putem alege de asemenea cuburi de construit cu rol educativ ce contin literele alfabetului sau cifre, elemente ce vor ajuta copilul sa invete prin joaca.

Un camion de jucarie cu cuburi de construit si litere de la A la Z este o idee grozava pentru joaca.


Setul va trebui ansamblat de catre copil iar cuburile cu litere de A la Z montate pe camion pot fi mutate cu ajutorul unei macarale, facand jocul interesant si atractiv pentru copil.

Indiferent de ce cuburi de construit alegeti, fiti convinsi ca aceste jucarii au multiple beneficii in dezvoltarea copiilor.