Una dintre principalele preocupări ale părinților implicați în educația copiilor este să îi determine pe micuți să învețe cât mai multe lucruri noi și să le faciliteze dezvoltarea psihică și fizică armonioasă. Iar cea mai sigură abordare pentru a reuși este educația prin joacă, având în vedere că micuții sunt extrem de receptivi la această metodă de învățare.

Indiferent de vârsta pe care o are copilul, fie că este vorba despre un bebeluș de doar 6 luni sau de un școlar, părinții pot alege diverse tipuri de jocuri și jucării copii, care vor transforma procesele de învățare și de deprindere a anumitor abilități în activități interactive și plăcute. Unele dintre cele mai eficiente astfel de jucării sunt cuburile de construcții, centrele de activități, seturile creative, jucăriile senzoriale, puzzle-urile, jucăriile interactive și seturile de role play, dar și jucăriile care încurajează activitatea fizică.

Pentru dezvoltarea motricității și coordonării mână-ochi sau pentru stimularea văzului și atenției bebelușilor, părinții pot alege jucării interactive, precum covorașele muzicale, jucăriile vorbitoare sau centrele de activități cu lumini și melodii. De asemenea, bebelușii își pot dezvolta simțul tactil cu ajutorul unor cuburi speciale, făcute din silicon moale.

În scopul de a stimula creativitatea și imaginația sunt recomandate jucării copii precum cuburile din lemn, seturile de construcții cu care micuții pot construi o multitudine de lucruri diferite, căsuțele pentru păpuși, seturile de bucătărie, un cort de joacă, dar și materialele pentru colorat și pictat.

Nu trebuie neglijate nici jucăriile care ajută la interacțiunea dintre copii și părinți, având în vedere că timpul de calitate petrecut împreună este extrem de prețios. În acest sens, părinții pot alege puzzle-uri sau machete adaptate vârstei copilului, pe care le pot construi împreună. Cei care vor să îmbine interacțiunea și mișcarea fizică – un obicei sănătos, care ar trebui introdus în viața micuților cât mai repede posibil – se pot orienta către mingii imprimate cu personajele preferate ale copilului sau chiar jucării de exterior precum tractoarele cu pedale, pe care micuții le acționează mecanic, folosindu-și propria forță.

Bobomarket – Magazinul online care promovează educația prin joacă

Jucăriile fac parte din universul copiilor și părinții au responsabilitatea de a le crea micuților un mediu cât mai sănătos, în care să se dezvolte armonios, inclusiv din acest punct de vedere. Pornind de la această premisă, a luat naștere și magazinul online Bobomarket. Într-o lume sufocată de tehnologie, în care copiii petrec mai mult timp decât ar trebui în fața ecranelor smarphone-urilor și tabletelor, cei de la Bobomarket au curajul să înoate împotriva curentului și le propun părinților o gamă variată de jucării educative.

Calitatea produselor și abilitățile pe care le dezvoltă aceste jucării interactive sunt principalele preocupări ale fondatorilor magazinului, care sunt, la rândul lor, părinți. Chiar micuțul lor, pe care îl alintă Bobo, i-a inspirat pe cei doi să deschidă un business pe această nișă. Deși pe piața de profil existau deja oferte de jucării copii educative și interactive, viziunea Bobomarket a fost diferită dintr-un punct de vedere important: dorința de a oferi astfel de jucării de calitate la prețuri accesibile.

Pentru perioada următoare, Bobomarket.ro le-a pregătit părinților în căutare de cadouri inspirate pentru micuți oferte foarte avantajoase. Așadar, Moș Nicolae și Moș Crăciun își pot umple tolba cu jucării de calitate, care, pe lângă faptul că sunt foarte atractive pentru micuți, îi vor ajuta pe aceștia să își formeze numeroase deprinderi, indiferent de vârsta pe care o au.