Pentru copilul tău, jocul este una dintre activitățile principale din rutina zilnică, indiferent de vârstă. Încă din primele luni de viață, acesta este fascinat de culorile și formele diferitelor jucării pe care le alegi diferit în funcție de fiecare etapă a vieții sale.

De exemplu, pentru copiii până în 3 ani vei alege jucării interactive, cu sunete și jocuri de lumini distractive. Dar, ce alegi odată ce micuțul tău crește și începe să își dezvolte abilitățile cognitive, gândirea critică și capacitatea de memorare? Răspunsul la această întrebare îți este probabil cunoscut: jocuri de societate!

De ce să alegi jocuri de societate pentru copilul tău?

Cel mai important, jocurile de societate adună întreaga familie și sunt o activitate distractivă atât pentru părinți, cât și pentru copii. Aceste jocuri constituie o modalitate inedită de învățare și de dezvoltare a unor trăsături ca dexteritatea, perspicacitatea, rapiditatea în luarea deciziilor și memorarea.

Jocurile de societate îi vor învăța pe cei mici să se bucure de victorii și să accepte înfrângerile, motivându-i să devină mai ambițioși și să gândească strategii prin care să iasă câștigători. De asemenea, aceștia vor deveni mai răbdători și își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare. Dacă te întrebi ce jocuri de societate să alegi pentru copilul tău, iată două dintre cele mai populare astfel de jocuri:

1. Monopoly Arcade Pac-Man

Monopoly este unul dintre jocurile preferate de persoanele de orice vârstă. Acum, inclusiv copiii tăi se pot bucura de acest joc de societate, cu tematică distractivă, inspirată din faimosul joc Pac-Man. Monopoly Arcade Pac-Man este ideal pentru copiii cu vârsta de peste 8 ani. 

Pe lângă designul atractiv al tablei și jetoanelor, care va capta instant atenția celor mici, jocul le va stârni curiozitatea și le va alimenta dorința de câștig. Jucătorii pot să cumpere, să vândă și să facă o mulțime de acțiuni care să îi ajute să adune puncte și să câștige;

2. Stai la coadă

Stai la coadă este un joc distractiv și plin de suspans. Pe planșă sunt mai multe magazine de cartier, însă toate au rafturile goale. Suspansul vine tocmai în ideea în care nu se știe care magazin va fi aprovizionat până la întoarcerea cărților. Doar câțiva norocoși vor reuși să facă cumpărăturile de pe listă, iar jucătorii pot folosi diverse cărți pentru a ajunge cât mai în față.

Acest joc îi va învăța pe copii cum să își folosească strategic cărțile și de asemenea, îi va familiariza cu sentimentul de suspans, motivându-i să fie răbdători și sporindu-le entuziasmul. Doar cei care își folosesc cărțile cel mai bine vor reuși să facă toate cumpărăturile de pe listă. Stai la coadă este potrivit pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare jocuri de societate, ideale pentru copii și pentru întreaga familie. Alege activități potrivite pentru vârsta copilului tău, care să fie atât distractive, cât și educative.

Pe BoboMarket poți găsi ambele jocuri despre care am vorbit mai sus, precum și multe altele din aceeași categorie destinată copiilor (jocuri de societate/board games).