Libertatea de a explora și de a își stimula creativitatea este unul dintre cele mai inspirate cadouri pe care i le poți oferi copilului tău, iar jucăriile de creație și meserii sunt mijlocul perfect prin care poți face acest lucru.

Jucăriile de creație și meserii nu sunt doar o formă distractivă de a petrece timpul liber, ci o resursă de învățare. Prin intermediul acestor jucării, copilul dezvoltă abilități importante, așa cum sunt cele de rezolvare a problemelor sau competențele motrice. În plus, jucăriile de creație și meserii contribuie la dezvoltarea cognitivă. În momentul în care alegi jucării de creație și meserii pentru copil, trebuie să ai în vedere vârsta micuțului, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sale. Astfel, îi vei pune la dispoziție jucăriile potrivite pentru stimularea abilităților în concordanță cu stadiul de dezvoltare în care se află.

Jucării de creație și meserii – Recomandări de la Bobomarket

Două dintre cele mai recomandate și căutate tipuri de jucării de creație și meserii sunt seturile de pictură pe numere și jucăriile destinate jocurilor de rol. Copiii sunt extrem de încântați de ambele variante, iar beneficiile aduse în dezvoltarea lor nu sunt de neglijat.

Un set de pictura pe numere poate fi potrivit pentru copilul tău, indiferent dacă acesta are 3 ani sau o vârstă mai mare. Nu va trebui decât să alegi kitul în funcție de dificultate, în concordanță cu vârsta copilului. Dacă pentru toddleri sunt potrivite seturile de pictură mai simple, care nu presupun forme extrem de complicate, copiii care au deja experiență și o dexteritate îmbunătățită vor fi bucuroși să picteze canvas-uri mai complexe. Seturile de pictură pe numere sunt indicate deoarece stimulează creativitatea, ajută la dezvoltarea abilităților motorii și a coordonării mână-ochi și încurajează copiii să aibă încredere într-un proces format din mai mulți pași pentru a ajunge la rezultatul final.

Nu pot fi ignorate nici beneficiile aduse de un set destinat jocurilor de rol, precum o drujbă electrică de jucărie cu sunete sau alte jucării care, în funcție de tematica abordată, transformă copilul într-un super erou, în pompier sau polițist. Jocurile de rol ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare și a limbajului, la stimularea abilităților sociale și de cooperare, stimulând totodată imaginația. În plus, intrând într-un anumit rol, copilul învață cum să acționeze în situații pe care le poate întâlni în viața reală. De asemenea, sentimentul de a fi de ajutor și de a înțelege lucruri și situații dintr-o perspectivă nouă va fi puternic înrădăcinat.

La Bobomarket îți oferim o gamă variată de jucării de creație și meserii pentru copii de toate vârstele, astfel încât tu să poți alege exact ceea ce i se potrivește copilului tău: de la seturi cu plastilină colorată, potrivite pentru un stadiu incipient de joacă, până la seturi de picturi pe numere, care vor scoate la iveală abilitățile artistice ale micului Picasso din casă și, nu în ultimul rând, seturile care pot fi utilizate în jocurile de rol atât de importante pentru dezvoltarea copilului.