Mașinuțele din metal fac parte din categoria de jucării preferate ale copiilor, dar și ale părinților. Foarte mulți adulți apreciază astfel de cadouri, mai ales dacă vorbim despre un model de mașină care le place în mod deosebit. Dacă în cazul adulților mașinuțele din metal stau așezate într-un raft, fiind considerate obiecte de decor, copiii preferă, bineînțeles, să se joace cu ele. Unele modele de mașinuțe de metal sunt echipate cu sunete și lumini, fiind și mai atractive pentru micuți.

Și noi, la Bobomarket, suntem pasionați de mașinuțe metalice, dar și de modalități de a îmbina joaca cu dezvoltarea unor abilități ale copiilor. În cazul de față, ne-am gândit la câteva moduri în care joaca cu mașinuțele metalice poate dezvolta creativitatea copilului.

Raliu în „deșert” cu mașinuțe metalice

Pentru sezonul cald, poți pregăti o zonă în grădină în care să aduci nisip. Nu este nevoie de o arie extrem de mare: poți împrejmui o suprafață de 1-2 metri pătrați cu bucăți de lemn, în mijlocul cărora să aduci 1-2 găleți de nisip. Începeți prin a crea dune în deșertul improvizat și continuați cu un traseu. Apoi, fiecare membru al familiei își alege câte o mașinuță metalică cu care pornește în cursă. Câștigă cel care face cele mai spectaculoase cascadorii prin dunele de nisip.

Curse de mașini chiar la voi acasă

Cursele de mașini se vor muta chiar la voi acasă, datorită acestei modalități distractive de a vă petrece timpul împreună. Roagă-l pe copil să creeze un traseu pentru mașinuțe, cu zonă de START și FINISH. Puteți folosi bucăți de carton și piese de lego pentru a delimita pista. Pentru extra distracție, pot fi plasate obstacole (pentru care se pot folosi cuburi din lemn) de-a lungul traseului. Mașina care ajunge prima la FINISH câștigă puncte și un premiu surpriză!

La plimbare prin oraș

Nu, nu va trebui să scoateți mașinuțele de jucărie în oraș. Puteți aduce orașul la voi acasă. Va fi necesară o bucată suficient de mare din carton, pe care tu, împreună cu copilul, veți construi un oraș. Cel mic se poate folosi de markere pentru a desena drumuri și trotuare, piesele de lego pot ține loc de clădiri, iar semafoarele pot fi confecționate din hârtie colorată. Nu uita de trecerile de pietoni, ocazie cu care poți învăța copilul multe lucruri educative și folositoare. Când orașul este gata, nu va trebui decât să scoateți mașinile preferate la plimbare și să vă bucurați de joaca educativă și creativă.

Mașinuțele de jucărie sunt de nelipsit din colecția de jucării a oricărui copil, indiferent dacă vorbim despre fete sau băieți. După cum poți observa, există multe modalități creative în care poți integra astfel de mașinuțe în diverse activități, din care copilul tău va deprinde lucruri folositoare și prin intermediul cărora se poate dezvolta. La Bobomarket poți găsi mai multe astfel de modele de mașinuțe metalice. Alege-le împreună cu copilul tău pe cele care vă plac cel mai mult și bucurați-va de joacă!