Muzica joacă un rol foarte important în viața de zi cu zi a oamenilor, indiferent de vârstă. Ascultarea melodiilor preferate la radio, la tv sau pe diverse platforme îi binedispune și îi destinde, la birou, în mașină, acasă, oriunde. Puțini știu însă că muzica reprezintă o modalitate la îndemână și pentru dezvoltarea psihică armonioasă a copiilor, așa că nu ar fi o idee rea să-ți îndrepți atenția spre o jucărie muzicală potrivită pentru copilul tău.

Avantajele deosebite ale jucăriilor muzicale pentru copii

În primii ani de viață, copiii descoperă lumea, fiecare în felul său. Tot în această perioadă, se activează căile neuronale ce sunt responsabile pentru activități esențiale din viața omului, cum ar fi inteligența spațială sau creativitatea. Tocmai în aceste direcții acționează muzica și implicit jucăriile muzicale, care vin la pachet cu nenumărate avantaje:

·       dezvoltarea creativității;

·       identificarea sunetelor;

·       formarea „urechii muzicale”;

·       creșterea abilităților motorii și de coordonare;

·       îmbunătățirea memoriei;

·       crearea unei legături speciale între părinte și copil;

·       stimularea dezvoltării senzoriale;

·       crearea mai ușoară a prieteniilor;

·       îmbunătățirea stării de spirit;

·       jucăriile muzicale au și un efect calmant

Pentru că știm cât de importante sunt aceste jucării pentru toți copiii, îți prezentăm în continuare două modele care să te inspire.

 Covoraș muzical tip pian, un accesoriu care stimulează creativitatea

Da, arată ca un covoraș drăguț pentru copii, dar este mai mult decât atât. Are și sunete! Covorașul muzical de tip pian este realizat astfel încât să-i delecteze pe micuți, să le dezvolte creativitatea și simțul acustic. Butoanele și pictogramele sale pot fi activate prin apăsare, atât cu mânuțele, cât și cu picioarele.

Covorașul își etalează „veleitățile” muzicale după apăsarea butonului power din partea stângă, sus. Aventura muzicală începe cu o melodie veselă, iar amuzamentul copiilor va fi tot mai mare, pe măsură ce vor apăsa clapele, butoanele sau pictogramele cu orice parte a corpului.

Ineditul pian are 10 clape și 8 sunete ale unor instrumente muzicale, dar și funcții de înregistrare și redare, prin intermediul căreia va fi posibilă redarea melodiilor compuse cu atâta dăruire de micuțul muzician.

Xilofonul din lemn, jucăria muzicală fascinantă a copilăriei

 

Mulți dintre adulții norocoși ai zilelor noastre s-au delectat în copilărie cu o astfel de jucărie: xilofonul din lemn. Nu doar că această jucărie le-a făcut primii ani din viață mai frumoși, dar încă mai aud, parcă, sunetele inconfundabile provocate de lovirea ciocănelului în clape. Jucăriile de astăzi, însă, sunt mult mai evoluate, sunt educative și bine realizate.

 

Xilofonul nostru din lemn cu ciocănel și bile este o jucărie montessori indicată micuților cu vârsta între 1 și 3 ani. Ei vor descoperi astfel notele muzicale și își vor forma urechea muzicală ce le este utilă pentru toată viața, specialiștii făcând legătura între aceasta și deprinderea mult mai rapidă a limbilor străine. În plus, lovirea bilelor cu ciocănelul presupune stimularea dezvoltării motrice a copiilor, pentru că necesită strângerea degetelor, și are și un efect de descărcare a tensiunii acumulate.

 

La Bobomarket poți găsi mai multe jucării muzicale pentru cei mici, ajutându-i în acest fel să-și cultive latura artistică și să descopere lumea într-un mod cât se poate de frumos și de creativ.